drs. A. (Annelieke) van der Giessen

drs. A. (Annelieke) van der Giessen

Functie
Senior raadsmedewerker
E-mailadres
A.vanderGiessen@awti.nl

Sinds september 2016 werkt Annelieke bij de AWTI. Voorheen werkte Annelieke bij TNO als senior onderzoeker en adviseur op het gebied van wetenschaps-, technologie-  en innovatiebeleid. Zij heeft bijzondere interesse in de werking van nationale, regionale en sectorale innovatiesystemen. In haar werk bij TNO richtte ze zich op vragen naar de ‘optimale’ beleidmix voor innovatie. Ze heeft ruime ervaring met projecten gericht op beleidsevaluatie en –monitoring, impactanalyse en benchmarking van beleid.  

Daarnaast werkte Annelieke bij TNO aan verkenningen van (toekomstige) sociaaleconomische effecten van wetenschap, technologie en innovatie. Een rode draad in haar projecten is de duidelijke link met wetenschap en technologie gedreven innovatie en de rol van opkomende technologieën zoals ICT, robotica, nanotechnologie en life sciences. Ze verrichte contractonderzoek voor zowel nationale als internationale klanten, waaronder de Europese Commissie, Nederlandse overheidsorganisaties en brancheverenigingen.  

Annelieke heeft een diploma Small Business Management van de Haarlem Business School (1998) en ze is afgestuurd in de Bedrijfskunde met als specialisatie Management van Technologie en Innovatie, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam / Rotterdam School of Management (2001).

Zie ook