Dave Blank neemt afscheid als raadslid

Op vrijdag 3 april heeft Dave Blank via een video-vergadering zijn laatste vergadering bijgewoond van de AWTI.

Blank was 8 jaar lid van de AWTI. Hij heeft aan veel adviezen van de AWTI actief bijgedragen. Het meest recente advies waar Blank bij was betrokken, was het advies over de toekomst van het stelsel van hoger onderwijs en onderzoek: Het stelsel op scherp gezet. Ook droeg hij actief bij aan adviezen over de verspreiding van innovaties (Verspreiding, de onderbelichte kant van innovaties) en over de rol van Nederland bij de inzet van diplomatie voor internationalisering van wetenschap, technologie en innovatie ‘WTI-diplomatie. Offensief voor de internationalisering van wetenschap, technologie en innovatie.

Verder had Blank een belangrijk aandeel in de adviezen over internationale wetenschap (Boven het maaiveld) en over de betekenis van ICT voor de kennissamenleving en de noodzaak voor een brede strategie voor ICT (Klaar voor de toekomst?). Het eerste advies waar Blank aan meewerkte, was Maatwerk in onderzoeksinfrastructuur.

De AWTI is hem zeer erkentelijk voor al zijn bijdragen, en zal zijn deskundige, brede en creatieve inbreng missen.