Emmo Meijer neemt afscheid als raadslid

Vrijdag 6 maart heeft raadslid Emmo Meijer afscheid genomen van de AWTI.

Emmo Meijer was 8 jaar lid van de AWTI. Zijn inbreng was van grote betekenis voor talrijke adviezen van de AWTI. Het laatste advies waar Meijer bij was betrokken is tevens het meest recente advies van de AWTI: Versterk de rol van wetenschap technologie en innovatie in maatschappelijke transities. Ook droeg hij actief bij aan adviezen over de verspreiding van innovaties (Verspreiding, de onderbelichte kant van innovaties) en over toepassingsgericht onderzoek als belangrijke schakel tussen fundamenteel onderzoek en de toepassing van kennis Onmisbare schakels.

Verder had Meijer een belangrijk aandeel in de adviezen over de topsectoren (Balans van de topsector),  over energie-innovatie (Klaar voor de toekomst?) en over de betekenis van ICT voor de kennissamenleving en de noodzaak voor een brede strategie voor ICT. Het eerste advies waar Meijer aan heeft meegewerkt was Maatwerk in onderzoeksinfrastructuur. De AWTI is hem hier zeer erkentelijk voor, en zal zijn deskundige en brede inbreng missen.

AWTI Symposium: De rol van wetenschap, technologie en innovatie in maatschappelijke transities
Beeld: Paul Voorham