AWTI-voorzitter Eppo Bruins nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Vandaag is Eppo Bruins beëdigd als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en eervol ontslagen als voorzitter van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI). Bruins was voorzitter van de AWTI sinds 1 april 2022. Raadslid Anka Mulder is benoemd tot vicevoorzitter.

Bruins is natuurkundige en was tot maart 2021 kamerlid voor de ChristenUnie. Hij was onder meer woordvoerder onderwijs, wetenschap, economische zaken en innovatie. Voor zijn Kamerlidmaatschap was Bruins directeur van Technologiestichting STW en het gebied Technische Wetenschappen van NWO. Mulder is raadslid sinds december 2022. Ze is voorzitter van het College van bestuur van Hogeschool Saxion en bestuurder van de Vereniging van Hogescholen.

foto Eppo Bruins
Beeld: ©AWTI