Drie nieuwe AWTI-raadsleden benoemd

Anka Mulder, Jolanda Kluin en Vinod Subramaniam worden onze nieuwe raadsleden. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de voordracht voor de benoemingen op voorstel van minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hun benoeming gaat in per 1 december 2022 voor een periode van vier jaar.

  • Beeld: ©AWTI

    Anka Mulder: ‘Ik kijk enorm uit naar de discussies met de andere leden van de AWTI. Van mijn kant wil ik mijn ervaring in het WO en HBO inbrengen naast het perspectief van het MKB en de regio.’

  • Beeld: ©AWTI

    Jolanda Kluin: ‘Hoe complexer het probleem, hoe meer het me boeit om er mee aan de slag te gaan. Het karakter van de vraagstukken van de AWTI en de multidisciplinariteit van de Raad spreken me daarom enorm aan. Ik voel het als een grote eer om als raadslid mijn steentje te mogen bijdragen aan een betere wereld.’

  • Beeld: ©Eric Brinkhorst

    Vinod Subramaniam: ‘We staan voor enorme uitdagingen op het gebied van klimaat, energie en wereldgezondheid die van ons als academici, vernieuwers, beleidsmakers en samenleving een grote inspanning zullen vergen. De AWTI speelt een belangrijke rol bij het adviseren van de Nederlandse regering over veel vraagstukken die verband houden met deze uitdagingen, in een multidisciplinaire, internationale context met een langetermijnperspectief. Het is een eer om als raadslid bij te dragen aan deze missie.’

Anka Mulder

Anka Mulder is voorzitter van het College van Bestuur van Saxion. Mulder studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte een aantal jaren in het buitenland en startte in 2003 bij de Technische Universiteit Delft. Daar was ze van 2013-2017 vice-voorzitter van het College van Bestuur en verantwoordelijk voor het onderwijs en de bedrijfsvoering. Sinds 2019 is Mulder ook bestuurder van de Vereniging van Hogescholen met de aandachtsgebieden: onderzoek, digitalisering en SDG’s.

Jolanda Kluin

Jolanda Kluin is hartchirurg. Kluin is opgeleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus MC en promoveerde in Rotterdam. Zij is sinds 2015 werkzaam bij de afdeling Cardiothoracale Chirurgie van het Amsterdam UMC/AMC. Kluin is tevens hoogleraar Translational Cardiothoracic Surgery aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Van 2006 tot 2014 werkte zij in het UMC Utrecht.
Per 1 februari 2023 zal zij beginnen als afdelingshoofd Cardiothoracale Chirurgie in het Erasmus MC Rotterdam.
 

Vinod Subramaniam

Vinod Subramaniam is voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente. Subramaniam studeerde elektrotechniek aan Cornell University en promoveerde in de technische natuurkunde. Vervolgens werkte hij voor verschillende wetenschappelijke instituten, zoals het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Duitsland, met een uitstapje naar het bedrijfsleven bij AstraZeneca. Hij was als hoogleraar nanobiophysics verbonden aan de Universiteit Twente en was wetenschappelijk directeur van het Twentse instituut MIRA voor Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde, tegenwoordig bekend als TechMed Centre. Hij is daarna directeur van het FOM-instituut AMOLF geweest en vervolgens rector magnificus aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

AWTI-voorzitter Eppo Bruins is blij met deze benoemingen:

“Hiermee is de AWTI weer compleet. Met deze drie uitzonderlijke mensen halen we opnieuw veel expertise en ervaring in huis. De drie nieuwe leden dragen bij aan de brede scope van de raad die nodig is om het veld van wetenschap, technologie en innovatie te overzien.