Nieuwe voorzitter AWTI: Eppo Bruins

De heer Dr. E.E.W. (Eppo) Bruins wordt per 1 april voorzitter van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie. Hij is natuurkundige en was tot maart 2021 kamerlid voor de ChristenUnie.

Hij was o.a. woordvoerder onderwijs, wetenschap, economische zaken en innovatie. Voor zijn Kamerlidmaatschap was Bruins directeur van de Stichting voor de Technische Wetenschappen en het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen. Momenteel is hij zelfstandig adviseur/eigenaar van Eppo Bruins management & leadership consultancy.

Eppo’s motivatie voor deze stap: ‘Kennis is de enige grondstof die nooit op raakt. De toekomst van ons land wordt dan ook bepaald door hoe wij onze wetenschap weten te verbinden met innovaties en nieuwe technologie. De AWTI is een adviesraad van mensen die hun sporen hebben verdiend in zowel de publieke als private kant van onderzoek en ontwikkeling. De raads- en stafleden hebben daarmee het overzicht over de hele waardeketen. Zij spreken en adviseren daarover op gebalanceerde en genuanceerde wijze. Na twintig jaar ervaring in en rond de wetenschap en vijf jaar politiek op topniveau, vind ik het een enorme eer voorzitter te zijn bij zo’n gezaghebbende club mensen. Het is mijn ambitie om de zichtbaarheid, de reikwijdte en de impact van de AWTI-adviezen verder te vergroten in de komende jaren.’

Eppo Bruins
Beeld: ©awti