Patrick Essers nieuwe directeur AWTI

Per 1 september 2020 wordt Patrick Essers benoemd tot nieuwe directeur van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie. Patrick werkt op dit moment als directeur Benelux bij het European Institute of Innovation and Technology (EIT) Digital. 

In de afgelopen vijf jaar was hij verantwoordelijk voor het leiden van de organisatie, aansturing van het lokale team en, samen met de raad van advies, verder opbouwen van een coöperatief Beneluxnetwerk voor EIT Digital. Vanuit deze functie brengt Patrick veel kennis mee over de wereld van innovatie en technologie.

Patrick is een ervaren leidinggevende, in staat om organisaties resultaatgericht te laten werken, om verbinding aan te brengen tussen strategie en operationele uitvoering alsmede tussen organisatie en de buitenwereld.

Voorheen werkte hij bij verschillende organisaties waaronder Ericsson Telecommunicatie BV waar hij diverse internationale en senior leidinggevende posities vervulde. Patrick heeft Elektrotechniek gestudeerd op de Technische Universiteit Eindhoven.

Patrick Essers