Marleen Stikker en Chokri Mousaoui nieuwe leden AWTI

Mevr. Marleen Stikker en dhr. Chokri Mousaoui worden lid van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI). De ministerraad heeft afgelopen vrijdag 19 juni besloten om hen voor te dragen voor benoeming. Stikker en Mousaoui treden per 1 juli 2020 voor een periode van vier jaar toe tot de raad.
 

Marleen Stikker

Is directeur en oprichter van Waag, een onderzoeksinstituut voor creatieve technologie en sociale innovatie. Waag richt zich op ontwerpend onderzoek en public research, waarbij de maatschappij het onderzoeksveld is. Een goed voorbeeld van onderzoek dat bij Waag startte, is de zoektocht naar de eerste eerlijke smartphone, die later in het bedrijf Fairphone vorm kreeg. Als 'burgemeester' van De Digitale Stad ontwikkelde Marleen Stikker in 1993 de eerste gratis toegangspoort en virtuele gemeenschap op het internet.

Chokri Mousaoui

Is tech-entrepreneur, oprichter en voormalig CEO van Eternal Sun. Sinds 2011 bestaat deze succesvolle startup in innovatieve zonnesimulatiesystemen. Deze systemen testen de kwaliteit en de prestaties van zonnepanelen. De onderneming heeft diverse internationale ondernemingsprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Global Cleantech Award in Silicon Valley. In 2019 verkocht Mousaoui zijn bedrijf.