AWTI raadslid Martin Schuurmans benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Martin Schuurmans is verrast met een koninklijke onderscheiding, bij zijn afscheid als lid van de AWTI. Hij mag zich voortaan Officier in de Orde van Oranje-Nassau  noemen. Burgemeester Jan Brenninkmeijer van zijn woonplaats Waalre speldde hem de onderscheiding op vanwege zijn bijzondere en jarenlange  inzet op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie. Met trots feliciteert de AWTI Martin met deze zeer verdiende onderscheiding.

Martin heeft zich tijdens zijn gehele loopbaan gericht op het verder brengen van de relatie tussen wetenschap, technologie en innovatie. Niet alleen in Nederland maar ook in andere landen en in Europees verband. Hij heeft zich zodoende ontwikkeld tot ware ‘WTI-ambassadeur’ van Nederland.

Een greep uit de functies die Martin de afgelopen 50 jaar heeft vervuld: directeur van het Nat Lab van Philips, hoogleraarschappen bij de TU Delft en de TU Eindhoven, het voorzitterschap van de EIT (European Institute of Innovation and Technology), mede-oprichter van de Chinees- Nederlandse Biomedical School of Information Engineering (BMIE) in Shenyang, China; en natuurlijk het lidmaatschap van de AWTI, zes jaar lang (2012-2018).