Jos Benschop en Nienke Meijer nieuwe leden AWTI

De ministerraad heeft besloten de heer prof. dr. ir. J.P.H. (Jos) Benschop en mevrouw drs. N. (Nienke) Meijer voor te dragen voor benoeming tot lid van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie. Jos Benschop (1960) is senior vice-president technology bij ASML en hoogleraar Industriële Natuurkunde aan de TU Twente. Nienke Meijer (1965) is voorzitter van het College van Bestuur van Fontys Hogeschool, en is daarnaast o.a. lid van het bestuur van de Vereniging Hogescholen.  

De voordracht vindt plaats op voorspraak van de AWTI. Voorzitter Uri Rosenthal: “Met Jos Benschop haalt de AWTI versterking binnen op het snijvlak van wetenschap en hoogwaardige technologie uit het bedrijfsleven. Nienke Meijer brengt brede en diepgaande kennis van de wereld van de hogescholen mee en vormt daarmee een belangrijke aanvulling op de raad.”

De benoeming van de heer Benschop is per 1 januari 2018, en die van mevrouw Meijer per 1 mei 2018. Zij volgen resp. Martin Schuurmans en Valérie Frissen op.