Artikel: Nieuwe diplomatie voor wetenschap, technologie en innovatie

Naar aanleiding van het advies WTI-Diplomatie hebben raadslid Martin Schuurmans en de raadsmedewerkers Hamilcar Knops en Ruud Verschuur een artikel geschreven voor de Clingendael Spectator.

Talent, kennis en innovatie worden steeds belangrijker voor de concurrentiepositie van Nederland. Om internationaal onze kansen te pakken en Nederland als ‘kennisland’ op de kaart te zetten is een krachtige ondersteuning vanuit de diplomatie nodig. Terwijl concurrerende landen, zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland, stevig inzetten op hun diplomatie voor wetenschap, technologie en innovatie, blijft Nederland achter. Dat moet veranderen. In het artikel laten de AWTI-auteurs zien hoe Nederland kennis, innovatie en handel op een effectieve manier kan koppelen in de diplomatie van de toekomst. Op die manier kan Nederland ook op termijn concurrerend blijven.