Anneke Bovens nieuwe directeur AWTI

Per 1 januari 2017 wordt Anneke Bovens benoemd tot nieuwe directeur van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie. Anneke werkt op dit moment als onderzoeksmanager en plaatsvervangend directeur bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

In de afgelopen acht jaar was zij verantwoordelijk voor onderzoeken op een breed terrein, uiteenlopend van veiligheid op het spoor, in de zorg en in de industrie tot voedselveiligheid. Vanuit deze functie brengt Anneke veel ervaring mee met onafhankelijke oordeelsvorming.

Anneke is een ervaren leidinggevende in het publiek domein én een bruggenbouwer tussen bestuur en organisatie, tussen strategie en operationele uitvoering en tussen binnen- en buitenwereld.

Voorheen werkte zij bij diverse organisaties, bijvoorbeeld als MT-lid bij de Rekenkamer van Rotterdam en als senior-beleidsmedewerker bij de Gemeente Den Haag. Anneke heeft staats- en bestuursrecht gestudeerd in Rotterdam.

Anneke Bovens