AWTI e-mail alert

Aanbiedingsdatum van het AWTI-advies sleuteltechnologieën

Aanbieding AWTI-advies sleuteltechnologieën

De AWTI zal op 29 januari een advies over de aanpak van sleuteltechnologieën aanbieden aan staatssecretaris Keijzer van EZK en minister Van Engelshoven van OCW. In dit advies doet de AWTI aanbevelingen over een aanpak om de mogelijkheden van sleuteltechnologieën optimaal te  benutten en de negatieve effecten ervan te beheersen.

Sleuteltechnologieën zoals artificiële intelligentie, biotechnologie, nanotechnologie en kwantumtechnologie helpen ons met baanbrekende innovaties op alle fronten vooruit. De ontwikkeling ervan roept ook vragen en zorgen op, bijvoorbeeld over veiligheid en privacy. Het zijn vragen die niet binnen de landsgrenzen zijn op te lossen omdat de ontwikkeling van sleuteltechnologieën mondiaal en razendsnel gaan.

Als we niet in de voorhoede mee blijven doen en de ontwikkeling en toepassing van deze technologieën overlaten aan andere landen, dan worden we afhankelijk van elders gemaakte keuzes.

De AWTI beantwoordt in dit advies de vraag: welke aanpak is nodig om de mogelijkheden van sleuteltechnologieën optimaal te benutten en de negatieve effecten ervan te beheersen?

Het advies is vanaf 30 januari beschikbaar op de website van de AWTI.

Lees hier verder.

AWTI-Advies Sleuteltech