Vacature: Adviseur (op detacheringsbasis)

De Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI) is op zoek naar een adviseur (op detacheringsbasis) die komend jaar een bijdrage wil leveren aan de uitvoering van het werkprogramma van de AWTI. De tijdelijke ruimte ontstaat wegens detachering van een van de vaste AWTI adviseurs voor de periode van een jaar. Periode: februari 2019 – februari 2020.

De kandidaat die wij zoeken heeft ruime ervaring in het ontleden van complexe vraagstellingen en het opstellen van strategische adviezen daarover. Zelfstandig opereren in teamverband, met goede samenwerking binnen de staf en met raadsleden is hierbij van groot belang.

Waar gaat het over?

In de gevraagde periode wordt van de kandidaat primair verwacht dat zij/hij samen met de projectleider een belangrijke bijdrage levert aan het adviestraject over Transities.

Het project Transities richt zich op de bijdragen die wetenschap, technologie en innovatie kunnen bieden aan de omvangrijke transities waar Nederland voor staat (bijv. op vlak van energie, voedsel) en welke voorwaarden nodig zijn om die bijdragen te realiseren. Daarbij hebben we bijzondere aandacht voor de rol van de overheid in transities en het wetenschaps-, technologie- en innovatiebeleid daarbij. Diepgaande kennis van het transitiedenken is niet per se vereist, maar interesse in het thema is wel een voorwaarde.

Het project bestaat uit twee fasen. Een verkennende fase waarin we de dynamiek van transities verkennen en de (mogelijke) rollen van wetenschap, technologie en innovatie inventariseren. Na de verkenning volgt een adviesfase waarin de Raad zijn Transitie-advies aan overheid en parlement formuleert. Tussen de verkenning en adviesfase organiseren we een expertbijeenkomst.

Het is mogelijk dat in de loop van het jaar wordt gevraagd om ook een bijdrage te leveren aan één van de andere adviestrajecten waar de AWTI in 2019 aan zal werken

Wat bieden wij?

De detachering biedt gelegenheid om samen te werken met tien enthousiaste collega’s en een breed samengestelde adviesraad (bestaand uit tien vooraanstaande deskundigen uit de wetenschappelijke wereld en uit het bedrijfsleven). De detachering is bedoeld om integraal mee te draaien in de organisatie. Functieniveau is, afhankelijk van ervaring, schaal 11 of 12 (rijksoverheid).

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met het volgende profiel:
 

  • relevante opleiding op tenminste masterniveau
  • sterk analytisch en onderzoekend vermogen gekoppeld aan een uitstekende schrijfstijl
  • ervaring met het werken voor een adviesraad is een pre
  • ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke context
  • bij voorkeur brede kennis van wetenschap, technologieontwikkeling en innovatie in een maatschappelijke context, maar in elk geval affiniteit hiermee
  • in staat om zich snel nieuwe materie eigen te maken
  • teamwerker
  • bij voorkeur full time beschikbaar, minimaal vier dagen per week
  • bij voorkeur een jaar beschikbaar.

Interesse?

Verdere informatie is te verkrijgen bij Anneke Bovens, secretaris-directeur van de AWTI, te bereiken op 06 15293304 of Kathleen Torrance (plaatsvervangend secretaris-directeur) 06 27821821.

Bij belangstelling zien we je CV met een korte motivatie, uiterlijk 1 februari 2019, graag tegemoet op vacature@awti.nl